RET weert bedelaars uit de metro

In de zomermaanden heeft Rotterdam elk jaar opnieuw te maken met groepen professionele bedelaars, die vooral actief zijn in het openbaar vervoer. Reizigers hebben last van het intimiderende en soms agressieve gedrag van deze bedelaars.

Om overlast voor reizigers te verminderen, voert de RET het OV-reisverbod voor bedelaars in. Daarmee kunnen bedelaars maximaal drie weken uit de metro worden geweerd.

De afgelopen tien jaar heeft Rotterdam steeds meer last gekregen van grote groepen bedelaars uit Midden- en Oost Europa. Zij zijn vooral tijdens de zomermaanden actief in de Rotterdamse metro, waar zij overlast veroorzaken voor reizigers. Vaak gaat het bedelen gepaard met zakkenrollerij en andere vormen van georganiseerde criminaliteit.

‘We doen er alles aan om te zorgen dat onze reizigers zich zo aangenaam en veilig mogelijk voelen tijdens hun reis. Overlast door professionele bedelaars hoort daar niet bij. Daarom zullen onze medewerkers professionele bedelaars de toegang tot de metro ontzeggen. Daarnaast zorgt de combinatie van de zichtbare aanwezigheid van onze OV-surveillanten in de rustige avonduren en de invoering van dit OV-reisverbod voor meer veiligheid in ons OV’, zegt Maurice Unck, algemeen directeur RET.

Bedelaars die actief zijn in het openbaar vervoer worden staande gehouden, krijgen een proces verbaal en een waarschuwing. Op het moment dat zij zich weer in de metro bevinden, krijgen zij een OV-reisverbod van maximaal drie weken opgelegd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat