Rijdend restaurant RotterTram gaat in 2018 door Rotterdam rijden

Zondag 31 december is het einde van de crowdfundingcampagne voor de rijdende moderne restauranttram van Rotterdam, de RotterTram. Met dank aan 237 investeerders is het ondernemer Suzanne Knegt gelukt om in 8 weken tijd € 241.595 op te halen om haar droom te kunnen gaan realiseren. De komende maanden zal het historische Düwag tramvoertuig (nummer 1629) worden gereviseerd en omgebouwd tot rijdend restaurant. In 2,5 uur rijdt de RotterTram langs de highlights van de stad, terwijl gasten genieten van een culinair viergangendiner met bijbehorend drankarrangement van meesterkok Ad Janssen (o.a. Kasteel van Rhoon en Bellevue).

De RotterTram wordt gebouwd in een voormalige RET-tram met nummer 1629, een historische dubbelgelede Düwag tram uit 1969. In de oude tramremise aan de Kootsekade wordt (in samenwerking met regionale partners) de tram gereviseerd en verbouwd, waarbij er o.a. een oplossing dient te komen om de stroom van de bovenleiding om te zetten naar stroom die geschikt is voor de restauratieve voorzieningen zoals de keuken en het toilet. Tevens dient het interieur volledig op maat worden gemaakt.

De RotterTram gaat 5 dagen per week rijden. Vanaf de Willemskade, aan de voet van de Erasmusbrug, rijdt de tram langs de verschillende highlights zoals o.a. de Kuip, de Euromast, het Centraal Station, de Markthal en de Kubuswoningen.

De komende maanden wordt de tram volledig verbouwd tot restauranttram. In het eerste kwartaal van 2018 gaat de RotterTram door de stad rijden.

Suzanne heeft jarenlang als marketing adviseur voor de RET gewerkt en wil haar Rotterdamse trots met zoveel mogelijk mensen delen door een unieke tramrit aan te bieden. “Bedankt voor alle steun, investeringen en leuke reacties! Ontzettend leuk om te ervaren hoeveel mensen ook erg enthousiast zijn over de RotterTram. Ik kijk ernaar uit om mijn droom met hen te delen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat