Rik maakt muurschilderingen met verhalen van de bewoners van Ommoord

Kunstenaar Rik van der Neut ook wel bekend als Riq Etiq verzamelt verhalen in Ommoord en maakt daar muurschilderingen van. Deze verhalen verwerkt hij samen met de bewoners uit de wijk op een muur bij het winkelcentrum de Binnenhof.

“De muur bevindt zich bij winkelcentrum de Binnenhof, een plek waar veel mensen samenkomen. Toch is dit nou niet de meest sfeervolle plek van Ommoord en dat kan echt anders. Zeker met zo’n mooi kader als canvas.” Volgens Rik was de coronacrisis het juiste moment om het project uit te werken. Zaterdag 29 mei gaat hij de wijk in om de verhalen te verzamelen en in augustus moet het project af zijn.

Rik vindt het belangrijk om mensen uit te buurt te betrekken bij het project. Volgens hem wordt het een muurschildering met een ziel. “De uitstraling van de omgeving en de sociale impact gaat een grote rol spelen in het project.” Het project is in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam(CBK), woningcorporatie SOR en de bewonersorganisatie van de Binnenhoftoren.

Meer van Riks werk zien? Eerder maakte Rik een muurschildering in Crooswijk op een berging van een Tweedehands Design winkel. Neem een kijkje op zijn website voor meer muurschilderingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat