Rollator kapot? Vrijwilligersteam ‘Het Zal Werken’ to the rescue!!

Rollators zijn net auto’s, ze moeten af en toe gecheckt worden. Vrijwilligersgroep ‘Het zal werken’ gaat al vijf jaar zorgcentra langs om deze wandelhulpen te repareren. Ze zitten bijna aan hun 500ste rollator.

“Drie op de vier rollators, daar mankeert wel wat aan’’, zegt Dennis Lohuis, mede-initiatiefnemer van ‘Het zal werken’. In zorgcentrum Atrium, aan de Karel Doormanstraat, lijkt het inderdaad storm te lopen tijdens het ‘Rollatorspreekuur’, dat ‘Het zal werken’ organiseert. De vrijwilligers controleren standaard alle onderdelen van de rollators en vaak moeten de remmen opnieuw worden afgesteld en de wielassen worden schoongemaakt. Af en toe is er inderdaad iets kapot, of werkt er iets gewoon niet goed.

Dit laatste is het geval bij mevrouw Wijnen, waarbij het inklapmechanisme het niet goed meer doet. Ze is samen met haar broer en haar zwager naar het spreekuur gekomen, terwijl ze niet eens in Atrium woont, maar in Blijdorp. ‘’Als ik dus aan het lopen ben dan, langzaamaan, gaan de wielen naar elkaar toe en voor je het weet bots ik daar dan met mijn voet tegenaan en dan lig ik haast dubbel op straat”, aldus mevrouw Wijnen.

Voor veel ouderen is het vrijwilligersteam echt een oplossing, omdat ze vaak nergens terecht kunnen met hun rollatorproblemen, zelfs in hun eigen zorgcentrum niet. Daarom, tot verrassing van Dennis, zijn er ook veel bezoekers die niet in Zorgcentrum Atrium wonen: ‘’Blijkbaar is onze poster ook op andere plekken opgehangen, dus dat is wel mooi”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter