Rollatorprotest in Delfshaven tegen opheffing tram 4 en 8: ‘Rotterdam heeft hier last van’

Tientallen Rotterdammers protesteerden op zondag 21 mei, vergezeld door een rollator, tegen de opheffing van tram 4 en 8 in Spangen. De gemeente wil de tramlijnen schrappen en alleen nog laten rijden op dagen dat Sparta thuiswedstrijden speelt, om voetbalfans te vervoeren. Dit tot ongenoegen van veel bewoners.

De tramlijn is erg belangrijk voor de bewoners van Delfshaven. Zeker voor bewoners die slecht ter been zijn. In de buurt van de Schiedamseweg wonen veel ouderen benedendijks en op het bovendijkse stuk zijn de winkels met eerste levensbehoeften, apotheken en de huisarts te vinden. Het lukt ouderen daarom niet om met rollator naar de winkels te gaan, daar hebben ze de tram voor nodig.

Een bus als vervangend vervoermiddel zien de demonstranten niet zitten: “De bus daar hebben we niks aan, want die zakt niet vaak door de achterwielen om die mensen makkelijk in te laten stappen’’, vertelt een van de demonstranten. Rini Vermeulen, de initiatiefnemer van het protest, vindt het oneerlijk dat tram 4 in Hillegersberg wel blijft rijden: “Het moet niet zo zijn dat als je wat meer in de melk te brokkelen hebt dat je dan wel de tram krijgt.’’

Inmiddels zijn er meer dan 15.000 handtekeningen gezet voor het blijven van de trams in Delfshaven.