Rollerdam vraagt om donaties om laatste editie te kunnen houden

Rollerdam

De Rotterdamse skatetour Rollerdam heeft donaties nodig voor een laatste editie van het evenement op woensdag 24 en 31 augustus . De gemeente verplicht evenementorganisatoren om verkeersregelaars en EHBO-personeel in te zetten en dat kost geld. Daarom is de organisatie wederom een crowdfunding gestart. Het geld dat ze eerder ophaalden, is gebruikt voor voorgaande edities.

Danny dos Santos, een van de initiatiefnemers, geeft aan dat kosten voor een avond skaten door de stad kost ongeveer 7600 euro zijn: “We hebben zo’n 14 verkeersregelaars en vier EHBO’ers en 16 evenementenregelaars nodig voor een avond. Dit bedrag is dan alleen wat we aan hen betalen.” Danny geeft aan dat er voor een laatste editie dus nog wel geld nodig is. “Nog een tweede editie gaat waarschijnlijk niet meer lukken, maar we hopen wel dat het nog één keer kunnen doen en goed kunnen afsluiten.” Er wordt ook subsidie aangevraagd bij de gemeente, wat het makkelijker zou maken de laatste keer te skaten.

Naast de crowdfundingactie zelf heeft Rollerdam een aantal andere acties om donaties binnen te halen. Er komt een veiling aan en mogelijk ook merchandise. Ook kunnen echte fans het Rollerdam logo laten tatoeëren, waarvan de opbrengst naar het evenement gaat. Meer informatie vind je op de Instagram-pagina van Rollerdam.

Rollerdam begon met een reünie van een groep Rotterdammers die 20 jaar geleden naar Parijs gingen om daar te skaten: “We wilden weer een keer samenkomen en dat is uitgegroeid tot Rollerdam.” De eerdere edities waren erg succesvol: “We zien echt dat het exponentieel groeit. Je merkt dat er een grote behoefte is aan samenkomen en bewegen.” De laatste editie deden er zo’n 1000 skaters mee en nu iedereen terugkomt van vakantie worden er tussen de 1500 en 2000 deelnemers verwacht. Volgens Danny is Rollerdam ook meer dan alleen sporten: het speelt ook een grote culturele rol.

Inmiddels is de organisatie gestart met het opzetten van een stichting en zijn ze een plan aan het schrijven om in te dienen bij Rotterdam Festivals om het evenement volgend jaar groter en beter te kunnen organiseren.