Ronnie Flex lanceert biografie tijdens boekpresentatie in Donner: ‘Tien turbulente jaren achter de rug’

Ronell Langston Plasschaert, ook wel Ronnie Flex genoemd, is een van de succesvolste Nederlandse artiesten ooit. Met zijn werk als rapper, zanger en producer is hij met de jaren steeds bekender geworden door zijn talloze hits. Leon Verdonschot volgde Ronnie drie jaar lang op de voet en schreef er een biografie over genaamd: ‘Ronnie.’

Op 17 juni vertelde Ronnie Flex tijdens zijn boekpresentatie in Donner hoe hij het vond dat hij zo’n lange periode werd gevolgd door Leon: “Je zou denken dat het best wel wennen is, maar eerlijk gezegd kon ik het goed vinden met Leon en heeft hij op een natuurlijke wijze snel deel uitgemaakt van mij en mijn naasten, bandleden en vriendengroep. Ik had op een gegeven moment niet meer door dat hij er was.” Ronnie is geboren en getogen in Capelle aan den IJssel, en Rotterdam heeft een speciaal plekje in zijn hart: “Ik hou van Rotterdam. Van broodjes eten in de Zwart Janstraat, tot chillen in West. Dit is mijn fotto (lees: stad) man, ik hou van elke plek. ”

Mario Kart en de Efteling
Voor Ronnie is “de koek even op” op het gebied van het uitbrengen van nieuwe muziek: “Ik zou het liefste binnen 2,3 jaar gewoon lekker met pensioen gaan, vrij zijn en chillen man. Ik heb gewoon zin om te Mario Karten in Tokio en de Efteling twee keer in dezelfde week te bezoeken. Ik vind wel een weg om het naar mijn zin te hebben zonder dat ik iets hoef te doen.”

Boekpresentatie Ronnie Flex

Drie intensieve jaren
Voor schrijver Leon waren het drie intensieve, maar vooral ook fantastische jaren. “Ik heb een soort heimwee naar met Ronnie op pad gaan. Wij kenden elkaar helemaal niet aan het begin. We staan allebei heel anders in het leven, dus het duurde even voordat we elkaar goed leerden kennen, maar we hebben een hele leuke band nu samen.”

Tijdens de boekpresentatie konden fans hun boek laten signeren en op de foto met Ronnie.