Roparun Café – talkshow over de Roparun bij OPEN Rotterdam

Roparun Café is een vijfdelige serie met talkshows waar je in aanloop naar Roparun 2018 meer te horen krijgt over de Roparun. De organisatie wil hiermee het publiek (beter) bekend maken wat het fenomeen Roparun nu eigenlijk behelst. Van maandag 14 t/m vrijdag 18 mei om 20.15 uur kan je de talkshow op OPEN Rotterdam tv zien.

Aflevering 1
De aftrap in aflevering 1 wordt gegeven door voormalig Roparun interim directeur Theo Quaijtaal en Piet Bouman, de man achter de rugnummers en medailles. Daarnaast persoonlijke verhalen van de Belgische Julie de Keersmaecker, die haar dochtertje verloor en Roland Rozenveld, wiens vader het gevecht tegen kanker heeft verloren. Ook te gast: Coby Crucq. Zij geeft een kijkje achter de schermen bij de doorkomstcommissie in Oud-Beijerland en Wil van der Raaf, die de catering verzorgt binnen een Roparun-team.

Aflevering 2
In aflevering twee van Roparun Café trappen we af met dr. Casper van Eijck, medisch specialist in het Erasmus MC, clubarts van Feyenoord en naamgever van zijn eigen stichting. Hij opent de uitzending samen met drumster Jessie Riethof, bekend van haar drumkunsten bij de Daniel den Hoed op de slotdag van de Roparun en niet te vergeten, ook tijdens de marathon van Rotterdam.
Blok twee heeft een hoog Rotterdams gehalte met de RET Runners en het team van Hogeschool Rotterdam. Zij geven aan waarom ze meedoen en wat er zoal bij komt kijken.
Een mooie afsluiting van deze aflevering met de persman van de Stichting Roparun en toch ook weer een teamlid die vertelt over hun teamprestaties en – actviteiten! Mooi om te zien hoe het leeft onder deze mensen.

Aflevering 3 
De derde editie van het nieuwe Roparun Café staat bol met aangrijpende verhalen. Het is best een aflevering met een lach en een traan. Team Lef uit Raalte – Overijssel, vertelt over Tommie.
Lisanne Spaander, bekend van o.a. RTL Late Night en meerdere songs zoals Vechtersbaas en Kijk naar mij, vertelt wat de ziekte kanker met haar positieve mindset doet. Zij vertelt haar verhaal samen met haar moeder en een wel heel bijzondere dame die op de bres springt voor kankerpatiënten.

Dan hebben we een woordvoerder van een zogenaamd inloophuis komt aan het woord. Het misverstand ten opzicht van een Hospice legt zij heel duidelijk uit. Natuurlijk hebben we ook weer een vrijwilliger van de Stichting Roparun die komt vertellen welke functie hij – allemaal – uitvoert. Uiteraard ontbreekt ook een teamlid (voorzitter) en tegelijk sporter niet.

Aflevering 4
Alweer de voorlaatste aflevering van Roparun Café, heeft ook weer een aantal verrassende uitspraken, anekdotes en bijzondere verhalen die voorbij komen. De coördinatoren van de startplaatsen Hamburg en Parijs komen aan het woord, maar ook mooie/bijzondere verhalen van meerdere teams en een Hospice uit Naaldwijk spreken tot de verbeelding. Kijken dus!

Aflevering 5
In de laatste aflevering wordt gesproken met twee mensen die onmisbare schakels vertegenwoordigen: vrijwilligerscoördinator Margaretha Elbers en huisarts Henk de Vos. Daarnaast komen mensen hospice De Liefde in Rotterdam Zuid aan het woord, Chantal en Martine van Roparunteam Amazing en geeft ook Ton van den Bosch een inkijkje in het werk dat er allemaal vooraf gaat aan de Roparun. Deze mensen zijn in ieder geval al helemaal klaar voor de Roparun van komend weekend.

Kijk alle afleveringen terug via Uitzending Gemist.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat