Rotown bestaat 30 jaar en dat wordt 30 dagen gevierd

Het is feest! Rotown opende op 30 april 1987 de deuren op de Nieuwe Binnenweg. Ondertussen is het poppodium, restaurant en de bar niet meer weg te denken uit Rotterdam. Mar Melchers is vanaf het begin al betrokken bij Rotown. 30 dagen lang wordt er elke dag een nieuwe programmering aangeboden aan de bezoekers.

In 1987 was er weinig popmuziek in Rotterdam en daar wilde journalist en muzikant Fons Burger iets mee doen. Hij laat een voormalig Chinees restaurant ombouwen tot Rotown. Deze naam is afgeleid van Motown, het Amerikaanse platenlabel. Mar Melchers deed de publiciteit voor de zaak bij de opening. Ze verliet het poppodium, omdat ze zich aansloot bij een meidenband. Ze keerde toch weer terug naar haar geliefde Rotown en nu doet ze productie. Ze heeft in de loop der jaren ook veel verandering gezien: “Op een gegeven moment zag ik een kentering komen. Er kwamen jonge honden die er echt een poppodium van wilde maken. Dus geen muziekcafé. Daar is hard op ingezet en we hebben er prijzen voor gewonnen. Dat heb ik wel zien veranderen”.

Voor vele bandjes is het geweldig om op te treden in Rotown. De band The Dawn Brothers releasen hun album hier. Levi Vis, bassist en zanger van band, heeft achter de bar gewerkt in het poppodium en hij vindt het fantastische plek om op te treden: “Het geluid is goed en het is ook intiem. Het is een van de grotere plekken en Ahoy kregen we niet vol”. Rotown kregen ze wel vol. De zaal was volledig uitverkocht.

Mar Melchers heeft niet echt toekomstdromen voor het poppodium. Ze vindt dat dat overgelaten moet worden aan de jongere generatie. “Voor mij persoonlijk is het gewoon een heel fijne warme plek. Er hangt een goed sfeertje. Lekker postitief. Door met jonge mensen te werken hoop ik zelf ook jong te blijven!” zegt ze lachend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat