Rotown bordspel vliegt over de toonbank

Bij Rotown op de Nieuw Binnenweg kun je normaal gesproken terecht voor live muziek, eten en drinken. Door het coronavirus moet het poppodium tijdelijk hun deuren sluiten. Nu iedereen noodgedwongen thuis zit, verkoopt Rotown bordspelletjes om je thuis te entertainen.

Het spel geeft de speler een kijkje achter de schermen hoe het voor de muzikant eraan toe gaat als zij optreden in een uitverkocht Rotown. “Het is een goed tijdverdrijf”, zegt Barbara Versteegh, medewerker van Rotown, “en het is ook nog eens leerzaam.”. Voor de intelligente lockdown was de maandelijkse spelletjesavond al razend populair. “Dit is de beste tijd om het spel buiten te spelen in de tuin.” Het concept is vorige week maandag ontstaan en binnen een paar dagen is het spel gemaakt.

“Ik had niet verwacht dat het spel zo hard zou gaan en dat mensen zouden reageren”, zegt Versteegh. Het is geen traditioneel bordspel; om de productie zo goedkoop mogelijk te houden, moeten de spelers pionnen en dobbelstenen in huis hebben. Samen met je vrienden en familie speel je het spel door middel van Zoom en Facetime. Het team van Rotown heeft dit spel samen op gepaste afstand gespeeld vorig week. “Ik moest echt heel erg lachen en ik weet zeker dat de mensen het ook leuk gaan vinden.”

Barbara haar collega bediende via een app de dobbelsteen en iemand anders speelde de pionnen en ook deed er een collega mee via Zoom. “In principe hoeft er maar één spelmaster te zijn die het spel leidt. Als je een echte muziekfan of muzikant bent, dan kan je in deze spel best wel goed in leven en een paar uurtjes kan stillen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat