Rotte Deuntjes: de nieuwe podcast over de Rotterdamse muziekscene

De haven, Feyenoord, niet lullen maar poetsen, dat is waar veel mensen aan denken als ze Rotterdam horen, maar ook muziek is onlosmakelijk verbonden met de stad. Ieder genre heeft een eigen podium en de diverse nationaliteiten in onze stad verweven hun culturele roots met de beat van de Maasstad. In de tiendelige podcastserie Rotte Deuntjes interviewt Sherill Samson programmeurs van de diverse podia in de stad en verschillende artiesten. Wie zijn zij? Wat hopen zij te bereiken met hun muziek of podium? Hoe zijn zij het rampjaar 2020 doorgekomen?

Het spits wordt afgebeten door Nina Hooimeijer (mede-eigenaar) en Philip Powell (artistiek directeur) twee van de vier drijvende krachten achter jazzclub Bird in de Hofbogen, op de grens van het centrum en Rotterdam-Noord. Een podium, club en restaurant in de stad gericht op zwarte muziek. “Dit is voor mij sowieso een bijzondere plek”, vertelt Philip “want mijn ouders hebben elkaar lang geleden in de Hofbogen ontmoet.” Bird had een vliegende start! Binnen no time had de club, zijn plek geclaimd in Rotterdamse uitgaansscene. Maar na bijna twee ging het financieel slecht en begonnen de schulden zich op te stapelen, bijna leek het erop dat de club nog geen drie jaar oud zou worden, tot Nina zich ermee ging bemoeien. “Ik had al geïnvesteerd en wilde helpen met de schulden, maar als voorwaarde wilde ik wel aandelen”, vertelt Nina. Dankzij haar doortastende optreden om de schulden weg te werken en in de zwarte cijfers te blijven, kon Bird blijven bestaan, maar blijft dat zo? Haalt Bird het tienjarig jubileum?

Je kunt geen podcast maken over de Rotterdamse muziekscene zonder muziek…… Nina en Philip willen heel graag Gregory Porter horen en daar hebben ze een goede reden voor. En wie is de droomact van Philip die hij nog graag zou programmeren? En hoe staat het met de rest van de Rotterdamse muziekscene? Daar vertelt Thomas Harteveld van 3voor12 Rotterdam je meer over, met nog een aangenaam nieuwtje voor Philip.

Luister hier naar Aflevering #1 Bird 
<iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/944930068&color=%232bc705&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true”></iframe><div style=”font-size: 10px; color: #cccccc;line-break: anywhere;word-break: normal;overflow: hidden;white-space: nowrap;text-overflow: ellipsis; font-family: Interstate,Lucida Grande,Lucida Sans Unicode,Lucida Sans,Garuda,Verdana,Tahoma,sans-serif;font-weight: 100;”><a href=”https://soundcloud.com/openrotterdam” title=”OPEN Rotterdam” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>OPEN Rotterdam</a> · <a href=”https://soundcloud.com/openrotterdam/rotte-deuntjes-1-bird-rotterdam” title=”Rotte Deuntjes #1 Bird Rotterdam” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>Rotte Deuntjes #1 Bird Rotterdam</a></div>

Voor de stoere rockers van JC & The Missing Slippers was 2020 best fijn als interval jaar. “Ik en Niek hadden hierdoor de tijd om onze studio te verbouwen”, vertelt frontman Fabio Thomaz. De band maakt garagerock en is al jaren een graag geziene gast op menig festival. Dit genre is het in het buitenland populairder dan in Nederland. “Ik hoop ook dat we volgend jaar op festivals in Italië en Spanje kunnen staan”, aldus één van de drie drummers van de band Bart. Fabio nam de nodige muziek mee naar de studio, maar waarom koos hij onder meer voor Taste Of The Same van The Bad Seeds en de Gary Wrong Group? Dat hoor je in deze afleveringr van Rotte Deuntjes.

Luister hier naar Aflevering #2 JC Thomaz & The Missing Slippers 
<iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/949342591&color=%232bc705&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true”></iframe><div style=”font-size: 10px; color: #cccccc;line-break: anywhere;word-break: normal;overflow: hidden;white-space: nowrap;text-overflow: ellipsis; font-family: Interstate,Lucida Grande,Lucida Sans Unicode,Lucida Sans,Garuda,Verdana,Tahoma,sans-serif;font-weight: 100;”><a href=”https://soundcloud.com/openrotterdam” title=”OPEN Rotterdam” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>OPEN Rotterdam</a> · <a href=”https://soundcloud.com/openrotterdam/rotte-deuntjes-2-jc-thomaz-the-missing-slippers” title=”Rotte Deuntjes #2 JC Thomaz &amp; The Missing Slippers” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>Rotte Deuntjes #2 JC Thomaz &amp; The Missing Slippers</a></div>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat