Rotterdam beleeft recordjaar als vestigingsstad

Bijna 80 bedrijven investeerden in Rotterdam in 2016 door zich te vestigen of uit te breiden in de stad. Dat is een forse stijging ten opzichte van de voorgaande jaren.Deze ontwikkeling is te danken aan het toegenomen positieve imago van Rotterdam, dat zich laat zien in toenemende investeringen en banen.

De meeste investeringsprojecten kwamen uit Azië, Noord-Amerika en Europa. Rotterdam is een aantrekkelijke locatie voor bedrijven, onder andere door de aanwezigheid van de haven, de gunstige vierkante meterprijs en het internationale netwerk.

Rotterdam blijft eveneens ook populair onder toeristen. Het aantal hotelovernachtingen steeg met vijf procent in 2016. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Rotterdam Partners vandaag publiceert. Vorig jaar trokken ongeveer 1,6 miljoen toeristen door de stad en werd Rotterdam uitgeroepen tot ‘Best in Travel City 2016’ door Lonely Planet. Diergaarde Blijdorp, Spido en de Euromast waren de populairste betaalde attracties.

Jonge expats en ondernemers trekken ook naar Rotterdam. In 2016 werden er bijna 1000 kennisimigranten geholpen door het Rotterdam Expat Centre. Ook werden er meer woningen verkocht en stegen de huizenprijzen met zeven procent.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat