Rotterdam eert overleden zingende straatkrantverkoper Blikkie

‘Wie maakt me blij, wie koopt een krantje bij mij?’. Dit vrolijke lied van de 73-jarige overleden straatkrantverkoper ‘Blikkie’ klinkt menig Rotterdammer bekend in de oren. Rotterdammers brengen nu een ode aan dit stadsicoon.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de 73-jarige Johan van Dams-Blikslager, in de volksmond ook wel bekend als Blikkie, is overleden aan de gevolgen van leverkanker. De straatkrantverkoper was meer dan twintig jaar het vaste, maar bovenal, vrolijke gezicht voor de ingang van De Bijenkorf. Voorbijgangers maakten zich de maanden voor zijn dood grote zorgen toen ze een zichtbare lege plek opmerkten. Blikkie bleek uitgezaaide leverkanker te hebben en verbleef voor tot zijn dood in een hospice. Na een oproep van RTV Rijnmond werd Blikkie overladen door cadeaus.

Het nieuws raakt vele Rotterdammers en daarom is men een petitie gestart voor het plaatsen van een gedenksteen of tegel ter nagedachtenis van de man die harten van velen veroverde met zijn altijd vrolijke humeur en behulpzame hand.

‘’Hij was altijd vrolijk en vol goede energie dus hij wordt zeker gemist’’, luidde een van de reacties. Als ode aan de markante verkoper zingen voorbijgangers zijn bekende nummer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter