Rotterdam geeft Raad met Barbara Kathmann (PvdA): “Je zit in de politiek om te luisteren”

Rotterdam geeft Raad met Barbara Kathmann (PvdA): “Je zit in de politiek om te luisteren”

Het is zover; deze week gaat Nederland naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen.  Ook een aantal Rotterdamse politici hoopt, na de verkiezingen, in de Tweede Kamer terecht te komen. In Rotterdam geeft Raad praten we, aan de hand van een of meerdere thema’s, met een Rotterdamse kandidaat voor de Tweede Kamer over de weg naar het Binnenhof. 

Rotterdammers die we op straat spreken, kunnen direct advies geven aan de kandidaat, om Rotterdam en Rotterdamse thema’s op de agenda te zetten in Den Haag. In deze laatste aflevering spreken we Barbara Kathmann, jarenlang wethouder economie in Rotterdam en nu voor de PvdA op plek 7 van de kieslijst.

Een grote portie Rotterdam naar Binnenhof
Kathmann wil een grote portie Rotterdam meenemen naar het Binnenhof. Dat wil ze doen door onder andere het taalgebruik. “Wij Rotterdammers hebben het hart op de tong en zijn vaak heel duidelijk. Daarnaast zal ik Rotterdam vaak noemen. Soms als voorbeeld, voor kansen en oplossingen. En soms ook omdat we hier grote problemen kennen.”

Rotterdammers die wij op straat gesproken hebben, geven Barbara vooral het advies mee om de ongelijkheid in de samenleving aan te pakken. Ook het klimaat, studieschuld en de woningmarkt zijn onderwerpen die bij Rotterdammers leven. En vooral ook dat de politiek beter moet luisteren naar de burgers.