‘Rotterdam Jaguars’ merken groeiende populariteit van Lacrosse-sport

Lacrosse is een nog niet zo bekende sport in Nederland, maar wordt steeds populairder. Ook Rotterdam heeft een eigen Lacrosseclub, de Rotterdam Jaguars. De club ziet de sport graag groter worden in Nederland.

Het kan er hard aan toegaan op het Lacrosseveld bij het amateurgedeelte van Excelsior. Het doel van Lacrosse is om met sticks waar een netje aan zit de bal zo vaak mogelijke in het doel van de tegenstander te krijgen. Er is veel geoorloofd, zoals het uitdelen van bodychecks en het tegen elkaar aanslaan van de sticks.

Bij de vrouwen (die de Lady Jags heten) draait het echter veel meer om tactiek en minder om fysiek contact. De regels zijn er strenger, waardoor de dames ook minder bescherming hoeven te dragen.

Omdat er bij Lacrosse regelmatig blessures voorkomen is het belangrijk genoeg spelers in het team te hebben, maar vanwege de relatieve onbekendheid van de sport in Nederland valt dat nog niet mee. Volgens Paul Blijs, teamlid van de Rotterdam Jaguars, is het daarom zaak de sport zo veel mogelijk in de picture te krijgen om mensen enthousiast te krijgen voor de sport.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter