Rotterdam Kralingen strijdt in èn tegen Rotterdam Zuid

Rotterdam is rijk aan drie voetbalclubs die allemaal in de Eredivisie meespelen, waaronder S.B.V. Excelsior. Dit keer hoefden zij niet ver te reizen, want zij speelden deze vierde ronde van de competitie tegen hun grote broer Feyenoord. 
Vanuit Kralingen maakten de Excelsior supporters een korte, maar sfeervolle, trip naar Rotterdam Zuid. Zo ook Nathan van Persie Kok.

Nathan is al meer dan dertig jaar een Excelsior supporter. In zijn jeugd ging Nathan naar wedstrijden van zowel Sparta als Excelsior. Hij koos uiteindelijk voor Excelsior omdat hij de sfeer in het stadion altijd leuk vindt. Hij heeft verder ook niks tegen Feyenoord, omdat hij de club uit Rotterdam toch een beetje als grote broer van Excelsior ziet. Het bezoekje naar de Kuip is voor hem dan ook geen beladen wedstrijd. Hij weet dat Feyenoord een sterke tegenstander is, maar ook met Excelsior gaat best goed tot nu toe.

Nathan van Persie Kok maakte samen met zijn zoon en dochter de rit in de supportersbus. “Het clublied zingen hoort bij de opvoeding” vindt hij. “En met blijheid in ons hart, strijden wij voor rood en zwart”…. Op naar Rotterdam Zuid dus!