Rotterdam maakt zich op voor Cross Comix Festival met Doodkonijn expo en The Big Draw

Het Cross Comix Festival toont combinaties tussen beeldverhaal en andere kunstvormen. In aanloop naar het festival dat op 18 november bij Theater Rotterdam is, kan je in de stad ook deze combinaties van beeldverhaal en kunst vinden. Zo is er in het Natuurhistorisch Museum de expositie “Het leven van Doodkonijn’ en worden winkelruiten in het centrum voorzien van tekeningen tijdens ‘The Big Draw’.

De expositie “Het leven van Doodkonijn’ is sinds afgelopen weekend te zien in het Natuurhistorisch Museum en is te bezoeken t/m 20 januari. Doodkonijn is een creatie van Diana Kusuma en siert veel plekjes in Rotterdam. Tijdens het Cross Comix Festival vertelt museumdirecteur Kees Moeliker waarom de knuffelversie van Doodkonijn is bijgezet in de tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’. Diana Kusuma tekent tijdens zijn verhaal live mee.

Studenten van Willem de Kooning en ArtEz versieren op 15 november winkelruiten tijdens ‘The Big Draw’. Je kunt de kunstwerken vinden op winkelruiten op onder andere de Korte Hoogstraat. De tekeningen zijn ook tijdens het festival nog te bezichtigen.

Tijdens de derde editie van het festival is er van alles te beleven voor de comic-liefhebber. Zo is Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, aanwezig. Hij maakte met tekenaar Floor van het Nederend de graphic novel ‘Hotel Dorado’. Tijdens Cross Comix komt dit stripboek tot leven met de Hotel Dorado Borrel waar een speciaal biertje voor is gebrouwen. Ook is er de ‘Tokyayo Game Show’. Een Japanse spelshow langs de wereld van anime, manga en karaoke. Daarnaast geeft zangeres Wende een show, is er een gesprek tussen Joris Luyendijk en internationale gast Joe Sacco over de waarheid in (strip)journalistiek en zijn er veel tekenaars en artiesten aanwezig.

 
Kijk terug naar een eerdere editie van ‘The Big Draw’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter