Rotterdam maakt zich op voor kampioenswedstrijd Feyenoord

Feyenoord speelt zondag, voor de tweede keer, de kampioenswedstrijd. Afhankelijk van PSV zijn we dit keer niet: we hebben het kampioenschap nu echt in eigen handen. De stad Rotterdam is alvast begonnen met de voorbereidingen voor zondag én maandag. Want mocht Feyenoord winnen van Go Ahead Eagles, dan is de huldiging de volgende dag op de Coolsingel.

De hekken worden al op de Binnenrotte neergezet en ook rondom het stadhuis is het eerste ijzer al geleverd en staat het klaar om gebruikt te worden. Alles om te zorgen dat alles veilig verloopt. “Uiteraard hebben we extra man op de been, we hebben echt genoeg”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Maatregelen
Via camera’s in de stad wordt er toezicht gehouden, bijvoorbeeld om te kijken of mensen per ongeluk niet verdrukt worden. De gemeente gaat ervan uit dat er tenminste 100.000 mensen naar het centrum komen. “We zijn er puur om te kijken of het niet te druk wordt op bepaalde plekken, wij willen ook gewoon dat het een feestje wordt als het zover komt. Maar, daar gaan we wel vanuit!”, zegt de politie.

Metrostations Stadhuis en Leuvehaven zijn, zeer beperkt open zondag en maandag. Zeker als Feyenoord kampioen wordt. “Als ze winnen, wordt het verkeer rondom de Hofplein Fontein ook afgesloten”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook geldt er op maandag tot 13.00 uur een alcoholverbod in de stad. Pas daarna mag de horeca schenken op de terrassen. Kortom, er zijn genoeg maatregelen getroffen.

Verlof
De gemeente Rotterdam heeft als laatste ook nog iets anders besloten. Ouders mogen verlof aanvragen voor hun kind op school als de huldiging maandag daadwerkelijk plaatsvindt. “De jongsten van ons gaan naar de gastouder, maar de oudste heb ik inderdaad verlof voor aangevraagd”, laat een voorbijganger weten.

Een ander: “Die ene keer in die zoveel jaar, dat zou wel gewoon moeten kunnen. Zo vaak komt het nu ook weer niet voor”