Huldiging van Feyenoord op de Coolsingel: dit moet je weten voor een mogelijk kampioensfeest

Het kampioenschap van Feyenoord is in zicht! Ondertussen bereidt Rotterdam zich voor op een feestelijke huldiging in de Coolsingel. Zondag 14 mei kunnen ze, bij winst tegen Go Ahead Eagles, voor de zestiende keer landskampioen worden. Voor de grote viering op maandag 15 mei zijn er aangepaste maatregelen genomen om er een geslaagde dag van te maken.

Reis naar de huldiging
Fietsen, lopen en het openbaar vervoer zijn de beste manieren om naar de viering te gaan.  Let wel op dat niet alle tramlijnen die dag rijden. Zo is het metrostation bij het Stadhuis afgesloten. Vanaf zondag is het verkeer rondom de Coolsingel beperkt. Ook zijn de gehele Coolsingel en de zijstraten tijdens de huldiging afgesloten.

Feest vieren al vroeg in de ochtend
De vakken op de Coolsingel en Binnenrotte zijn vanaf 09:00 uur open en bezoekers zijn vanaf dan welkom voor de viering. Om 12:00 uur is de huldiging op het balkon van het Stadhuis met de spelers. Bezoekers met een beperking kunnen zich tot 11:00 uur melden bij ingang H. Waar deze ingang precies is, wordt later bekendgemaakt op de site van de gemeente. 

Maar één aansteker en geen alcohol of selfiesticks
Het is verboden om in het huldigingsgebied alcohol mee te nemen. Bezoekers worden voordat zij het huldigingsgebied in gaan gecontroleerd op bier, wijn en andere alcoholische dranken. Verder is het ook verboden om selfiesticks mee te nemen en mogen de bezoekers maar één aansteker per persoon bij zich hebben.

Rond woensdag 10 mei ontvangen Rotterdammers in de binnenstad een brief van de gemeente met alle noodzakelijke informatie.

In 2017 had Feyenoord voor het laatst het kampioenschap gewonnen met 3-1 tegen Heracles Almelo, dankzij de goals van Dirk Kuijt. Wie wordt dit jaar de held van de kampioenswedstrijd?

Voor meer informatie over de huldiging, kun je hier terecht.