Rotterdam-Noord verwelkomt egels in nieuwe egelschuilplaats

Het bijenlint in Rotterdam-Noord heeft sinds kort een nieuwe aanvulling: een egelschuilplaats, bedacht door Cris Stroe van de gemeente Rotterdam. De schuilplaats is te vinden onder het Rozenlaanviaduct en is gemaakt om egels, kikkers en andere dieren een veilige haven te geven in de stad. 

Minibiotoop en bijenlint
“Dit is een minibiotoop, waar heel veel verschillende dieren terecht kunnen”, vertelt maker Cris Stroe in de StadsKrant over de egelschuilplaats. De minibiotoop is in het leven geroepen, omdat egels in de nacht door de stad wandelen en voldoende verstopplaatsen nodig hebben.

Niet alleen de egels hebben bescherming nodig in de stad, maar ook de bijen. Daarom is Karin Padmos van Stichting GroenNoord in 2015 begonnen met het Bijenlint van Hof, om de hoek van de nieuwe egelschuilplaats. Het bijenlint is een plek waar insecten voldoende voeding kunnen vinden, zoals bloemen en planten. “Ik zie dit echt als een mooie aanvulling op het bijenlint”, vertelt Karin in de StadsKrant.

Eerder onderzocht Gabs Wildebras in Expeditie010, een serie waarin Gabs op zoek gaat naar dieren uit onze stad, al de Rotterdamse egel.