Rotterdam Routes nu ook in het Chinees

Rotterdam heeft niet alleen een grote Chinese gemeenschap, het is ook een aantrekkelijke toeristische bestemming voor Chinezen. Om hen de mooiste plekjes van de stad te laten zien heeft Rotterdam Routes hun routes nu in het Chinees laten vertalen.
Daarnaast heeft Rotterdam natuurlijk zijn eigen ‘Chinatown’ aan de West-Kruiskade. Deze plek is het hart voor de Chinees-Rotterdamse gemeenschap. Meer dan genoeg redenen dus voor Rotterdam Routes om een aantal ‘Routes’ in het Chinees (Mandarijn) te laten vertalen.

De eerste route die is vertaald, is de Burgermeesterroute. Deze route neemt je mee langs alle favoriete plekken van burgemeester Aboutaleb. Op 6 februari zal deze route door de burgemeester zelf worden gelanceerd. Vanaf 14:00 uur is het mogelijk om een deel van de route samen met een Chinese gids te wandelen.

De app Rotterdam Routes heeft meer dan tien routes in het Nederlands en Engels en neemt je mee op een reis door de stad. De app vertelt het verhaal van de bewoners van Rotterdam door de ogen van henzelf. Rotterdam Routes is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.

Fotograaf: Peter Schmidt