Rotterdam staat in het teken van de poezië

Deze week is het Poetry International Festival Rotterdam. Doel is om de internationale uitwisselingen van poëzie te vergroten. Tijdens het festival zijn er gratis Art Gallery Tours door de stad. Met fiets en al rijden wij mee!

“Het festival laat echt van heel klassieke poëzie tot heel urban- en straat-poëzie zien. Dus zo is er ook een heleboel te doen op het gebied van spoken word”, vertelt Nina Swaep, die de Art Gallery Tour mede begeleidt. Het is nu de 48e editie van het festival en voor de 6e keer wordt ook de tour door de stad gefietst. Met ruim tien man vertrekken we richting Rotterdam-West. Er zijn ook nog groepjes die naar Noord, Centrum, Oost en Zuid fietsen.

“Ik wil iets van Rotterdam zien, ook van de kunst en de poëzie. Ik dacht dit is mooi om mee te maken en ook om de stad een beetje te leren kennen”, geeft een van de bezoekers aan. “Ik denk dat het heel goed gesteld is met de poëzie in de stad. Zeker ook met wat de nieuwe generatie poëzie-makers laten zien: de spoken word artiesten. Laten we ervoor zorgen dat de gevestigde orde binnen de kunst en cultuur en ook zeker in de literatuur de nieuwe generatie ook voldoende plek blijft geven”, spreekt een andere bezoeker zijn hoop uit.

 
Bekijk ons 010nu-verslag op openrotterdam.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat