Rotterdam staat in maand mei in het teken van Eurovisie Songfestival

De maand mei is aangebroken en de stad verkleurt! Rotterdam is namelijk de enige stad die zich twee jaar op een rij de gaststad van het Eurovisie Songfestival mag noemen. Aangezien de festiviteiten door corona vorig jaar niet door konden gaan, wordt dit jaar nog grootser uitgepakt! 

De stad en de inwoners ervan zetten zich vol in om iedereen welkom te laten voelen en om te laten zien wie Rotterdam is. Ook worden er tal leuke acties ondernomen.

De ‘Unofficial Anthem’ van het Eurovisie Songfestival
De slogan van het Eurovisie Songfestival luidt ‘OPEN UP’. Rotterdamse popartiest Guus Bok besluit daarom een nummer te maken met dezelfde titel. Het nummer wordt geschreven op de melodie van zijn eigen nummer ‘Rotterdam leeft in mij’. Het lied wordt inmiddels omarmd door zowel de Host City Rotterdam als de Eurovisie fans, die het ook al ‘The Unofficial Anthem’ van het Eurovisie noemen.


Het bericht gaat verder onder de video

Songfestival-bingo vanaf 50 meter hoogte
Herken jij met gemak de hits uit de songfestival geschiedenis en zing je mee met Johnny Logan, ABBA, Duncan Laurence en Conchita Wurst? Dan word jij hier heel gelukkig van! 

Nigel Andrews, Hugo Franks & De Songfestival DJ (Dimitri Visch) organiseren namelijk een heuse Songfestival-Bingo vanaf het dak van het Maassilo. De bingo wordt via een livestream uitgezonden zodat Rotterdammers vanuit hun eigen woonkamer er een feestje van kunnen maken. Uiteraard zijn er ook prijzen te winnen.

“Rotterdam is een plek voor iedereen”
Met meer dan 70 nationaliteiten heeft Rotterdam de wereld in huis. De stad is hier trots op en besloot een video te maken op locaties als BlueCity, het Oceanium en op straat voor Ahoy Rotterdam. In de clip van Rotterdam. Make it Happen wordt Rotterdam en al haar bewoners gevierd, door middel van dans, muziek en sport. Hiermee wil Host City Rotterdam het volgende boodschap meegeven: “In Rotterdam mag je 100% jezelf zijn, Rotterdam omarmt diversiteit, hier is ruimte voor talent en plek voor iedereen!”

Foto: StudioVollaersZwart / Rotterdam. Make it Happen