Rotterdam start ‘zomeroffensief’ tegen showverkeer en plaatst drempels bij kades

drempels

Op verschillende kades in Rotterdam heeft de gemeente Rotterdam tijdelijke drempels geplaatst om verkeersoverlast te voorkomen. Het gaat om de Parkkade bij de Parkhaven en de Oosterkade bij de Maasboulevard. “We komen deze zomer volop in actie tegen asociaal rijgedrag”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De drempels aan de kades zijn onderdeel van het ‘zomeroffensief’ tegen verkeersoverlast. Op straat worden op verschillende manieren maatregelen genomen, zegt de woordvoerder. “Denk hierbij aan het plaatsen van (rubberen) drempels, het afzetten van sommige straten waar veel overlast is, stevige handhaving door de hele stad en het inzetten van mobiele flitspalen.”

Overigens worden de drempels op de Parklaan  begin augustus vervangen voor permanente drempels. In het overige deel van het Scheepsvaartkwartier komen deze maand tijdelijke drempels om de snelheid ook hier te verlagen, aldus de gemeente.

Zoals gezegd is het niet de eerste maatregel van de gemeente tegen asociale automobilisten. Zo zet de gemeente op meerdere avonden in de week de Meent af om ‘showverkeer’ tegen te gaan.