Rotterdam trapt af met landelijke straatvoetbalcompetitie

Na een lange winterslaap is het op zaterdag 7 april zover. Dan wordt het tiende Life Goals Festivalseizoen geopend op het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Veertig teams vanuit de maatschappelijke opvang spelen tegen elkaar tijdens de eerste speeldag van de landelijke straatvoetbalcompetitie. Ook zijn er verschillende workshops. Het programma duurt van 10.00 tot 17.00. 
De deelnemers zijn vastgelopen in de maatschappij. Het gaat om dak- en thuislozen, vluchtelingen, verslaafden, zwerfjongeren, tienermoeders en ex-gedetineerden. Met de festivals krijgen ze een kans om het leven weer op te pakken.

“Uit ervaring weten we dat de festivals deelnemers stimuleren om te blijven trainen”, zegt Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals Nederland. “Zo hebben ze iets om naartoe te werken.”

Stichting Life Goals zet op landelijke schaal sportprogramma’s op voor kwetsbare mensen in de samenleving. De organisatie werkt ditmaal samen met het Maatschappelijk Centrum Rotterdam van het Leger des Heils en het Centrum voor Dienstverlening. Het festival is mede mogelijk gemaakt door het Sportbedrijf Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter