Rotterdam trekt 12,5 miljoen euro uit voor een groenere stad

Rotterdam komt met een vergroeningsplan voor de stad. De komende jaren moet er maar liefst twintig hectare extra groen worden geïnvesteerd, staat in het actieplan ‘Rotterdam gaat voor groen’.

De gemeente wil van de stad een groenere omgeving maken. “Groen in de stad zorgt voor een mooier, gezonder en duurzamer leefklimaat, het verhoogt de waarde van vastgoed en draagt bij aan biodiversiteit. En een groene stad is beter bestand tegen de uitdagingen van een veranderend klimaat met meer extreme regenbuien, hete en droge periode”, zegt de gemeente.

Om een groener Rotterdam te realiseren is er tot eind 2022 een budget vrijgemaakt van 12,5 miljoen euro. Dit bedrag wordt gebruikt als stimuleringsgeld voor projecten en initiatieven. Zo wil de gemeente samenwerkingen aangaan met bewoners, bedrijven, investeerders en woningcorporaties om samen van Rotterdam een groenere stad te maken. Ook wordt er meer geïnvesteerd in groene(re) daken en worden scholen gestimuleerd om pleinen te vergroenen.

Wil je zelf meewerken aan een groenere stad? Rotterdammers kunnen subsidies aanvragen om zelf aan de slag te gaan met groen in hun eigen tuin, dak of aan de eigen gevel. ‘We hebben nog even om ons doel van 20 hectare voor 2022 te behalen. Of dat gaat lukken? Jazeker, daar twijfel ik niet aan’, zegt wethouder, Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen.