Rotterdam twee weken in teken van geweld tegen vrouwen

Op 25 november is de tweeweekse internationale campagne Orange the World van start gegaan, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Dit initiatief is in 1960 ingesteld door de Verenigde Naties. Over heel de wereld kleuren iconische gebouwen oranje; zo ook in Rotterdam. Er worden van 25 november t/m 10 december verschillende activiteiten georganiseerd rondom dit thema.

De gemeente organiseert samen met maatschappelijke partners activiteiten om geweld tegen vrouwen en meisjes bespreekbaar te maken en tegen te gaan. “Het is vanzelfsprekend dat vrouwen zich veilig moeten voelen in Rotterdam”, schrijft de gemeente. Daarom rollen ze programma’s uit zoals ‘Veilige steden’ en ‘Straatintimidatie aanpakken’ om de sociale veiligheid van vrouwen/meisjes te verhogen.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals ronde tafel gesprekken met Rotterdamse scholieren, speciale afleveringen van Chicks on Screen bij OPEN, een talkshow op Rijnmond, er worden standbeelden versierd met oranje sjaals, er zijn optredens van Carrie en Waikuma, er worden bokstraining gegeven en buurtbewoners gaan met elkaar in gesprek. Lees op de site van Zonta Rotterdam meer over de activiteiten.

Meerdere gebouwen, zoals het KPN-gebouw, politiebureau Veilingweg, maar ook de Hofpleinfontein en de Erasmusbrug waren gisteren oranje verlicht en er waren meerdere vlaggen op het Schouwburgplein. De verlichting en vlaggen zijn geplaatst om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem, geweld tegen vrouwen.

.