Rotterdam is vertegenwoordigd in Surinaams elftal

Het ging ontzettend goed met het nationale team van Suriname tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal van 2022. Tegenstanders werden met klinkende cijfers ingemaakt. Zo kreeg Bermuda zes tegendoelpunten, werd er met hetzelfde aantal gewonnen van Aruba en tegen de Kaaimaneilanden werd er drie keer gescoord. Waarom deze aandacht voor een elftal dat goede prestaties leverde in een andere tijdzone? Omdat een aantal voetballers met Rotterdamse roots hiervoor uitkomen! En verschillende spelers eerder voetbalden voor clubs uit onze stad. Wie? Dat zetten we voor je op een rij.

Laten we beginnen bij doelman Werner Hahn. Hij werd geboren in Rotterdam en speelde onder meer voor Feyenoord en Excelsior, Ridgeciano Haps speelt sinds 2017 voor Feyenoord, waar ook Kelvin Leerdam voetbalde. Shaquille Pinas zag ook het levenslicht in de Maasstad en voetbalde voor de bekende club uit Zuid. Diego Marvin Biseswars debuut in het betaald voetbal was voor, raad eens, Feyenoord. Mitchell Te Vrede speelde naast Feyenoord ook voor Excelsior. Zo zie je maar, die Rotterdamse topclubs blijken heuse kweekvijvers voor voetbaltalent!

Lange tijd was Suriname de koploper in de poule, maar verloor in de nacht van dinsdag 8 juni, de laatste poulewedstrijd tegen Canada. Hierdoor werd Suriname uitgeschakeld voor het WK van 2022. Het team wordt geleid door bondscoach Dean Gorré, die overigens ook een connectie heeft met Rotterdam, want ook hij heeft voor Feyenoord gespeeld. Het elftal richt zich nu op succes tijdens de Gold Cup, het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal Amerika en het Caraïbisch gebied. Suriname zit in Groep C en speelt 12 juli de eerste wedstrijd tegen Jamaica.