Rotterdam viert de stad met 750.000 bezoekers

Met meer dan 750.000 bezoekers verspreidt over ruim 100 feestelijke projecten is de viering 75 Jaar wederopbouw een groot succes. OPEN Rotterdam deed uitgebreid verslag van de festiviteiten.

Organisator Rotterdam Festivals kijkt voldaan terug: “Wij zijn uitermate trots op de organisatiekracht en de inzet van al die tientallen culturele instellingen, programmamakers en ondernemers met wie we de maandenlange programmering hebben kunnen realiseren. De reacties uit de stad zijn hartverwarmend en het draagvlak was enorm. Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de manifestatie dan ook heel hartelijk bedanken. Het is een feestje om in Rotterdam, een stad die nooit af is, te werken!”

Ook wij zijn trots op al de opvallende gebeurtenissen en mooie verhalen die wij in beeld hebben gebracht. Van het versieren van de Erasmusbrug, het reuzenrad ‘The View’ op de Binnenrotte tot de bijzondere Headlights en De Trap naar het dak van het Groothandelsgebouw. Maar ook het Dominoes evenement, het flaneren over de snelweg en de serie Rotterdam Viert de Stad! Collegetour. OPEN Rotterdam was erbij en maakte hier reportages van die nog steeds te bekijken zijn op onze website en social media kanalen!

Met een knallende feest in De Doelen kwam er in de laatste week van julli een einde aan de viering van 75 jaar wederopbouw. OPEN Rotterdam deed hiervan uitgebreid verslag van het evenement Rotterdam Unlimited Viert de Stad met ‘Future Legends’. In een speciale serie nam presentatrice Samantha Coleridge de kijker vier dagen mee naar De Doelen voor leuke interviews, showcases en werk van jong talent. 

OPEN Rotterdam Viert de Stad Compilatie

Rotterdam Viert de Stad Future Legends

Heb je ons verslag gemist? Kijk nu terug!