Rotterdam viert de stad met Anansi verhalen,grondleggers en internationale ‘saulvolle’ muziek!

Ook de tweede dag van de afsluitende festiviteiten rondom Rotterdam Viert de Stad loog er niet om! In de middag trapte de organisatie af met een muzikaal en interactief kinderprogramma waarbij zelfs de regen de pret niet kon drukken. De jonge mannen van de Bijlmer Steelband hadden er namelijk zin in.

Samen met hun begeleidende docente Frauke Luhning brachten ze via hun steelpan, de ene na de andere vrolijke exotische toon ten gehore. Tussen de sets door maakten de kinderen op interactieve wijze kennis met de spin anansi en zijn dappere inborst van deze spin, die gerust de dialoog met een plagerige krokodil oftewel kaiman aangaat. Kortom veel lachende gezichtjes, ondanks de zomerse regenbui.

Het middagprogramma voor Rotterdamse kinderen maakte in de avond plaats voor een fantastische internationale samenwerking op de buhne in de hal van de Doelen. Grammy winnaar en saxofonist David Murray en zijn infinity quartet spelen samen Saul Williams een inspirerende en bijzondere set, waarin zowel jazz elementen als spoken word naar voren komen. Spoken word artiest en filmmaker Melanin Kris is verheugd om één van zijn grootste inspiratiebronnen live te zien, vertelt hij presentatrice Samantha tijdens de FB live uitzending van OPEN Rotterdam. Melanin Kris maakte samen met fotografe Sanne Donders de indrukwekkende expositie en serie ’Grondleggers van Rotterdam’, waarin ze 5 Rotterdammers op leeftijd potereteteren die op hun beurt door al wat ze hebben meegemaakt de volgende generatie weer kunnen inspireren.

Benieuwd? Kijk mee, en beter gezegd kom even langs één dezer dagen in de Doelen.