Rotterdam-west geniet na van kampioenschap Sparta

Rotterdam-west geniet nog na van de overtuigende zege van Sparta op Jong-Ajax. Met deze overwinning is de kasteelcub kampioen van de Jupiler League en keert het terug in de eredivisie. 
Sparta had al twee wedstrijden eerder kampioen kunnen worden maar in deze wedstrijden wist de club niet het gewenste resultaat te behalen, ook concurrent VVV Venlo liet geen punten liggen. Gisteren moest het dan ook gebeuren, en bleek drie keer scheepsrecht. Uit handen van oud-Spartaan Danny Blind kreeg aanvoerder Michel Breuer de eerste kampioensschaal sinds 1959.

De Kasteelheren kwamen al snel in de wedstrijd op voorsprong. In de achtste minuut was het Loris Brogno die de 1-0 binnen schoot. Lang bleef het daarna rustig tot de 73e minuut toen Daley Sinkgraven met een fantastisch schot vanaf 25 meter een einde aan de droom van Sparta leek te maken.

Gelukkig voor heel Rotterdam was het aanvoerder Breuer die het Kasteel liet ontploffen door de bevrijdende 2-1 binnen te schieten. Hierdoor keert Sparta terug naar de Eredivisie en mag het zich op gaan maken voor de derby’s met Feyenoord en Excelsior.

Vandaag gingen wij Spangen in en stelden de OPEN vraag: Wat vind jij er van dat Sparta terug is in de Eredivisie? En misschien nog wel belangrijker wie is nou de club van Rotterdam?