Rotterdam zet in op scooters en deelfietsen om druk OV te voorkomen

Sinds maandag 1 juni is de normale dienstregeling van het openbaar vervoer ingegaan en een mondkapje verplicht. Om de drukte te vermijden bieden de RET, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy een alternatief. Reizigers worden geadviseerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van deelfietsen en elektrische scooters.

Volgens de RET zullen reizigers een stuk minder met het openbaar vervoer reizen door de coronacrisis. De RET stimuleert het deelvervoer, waardoor reizigers de spits kunnen ontwijken. “Wij zorgen voor ruimte voor die fietsen en adviseren reizigers er ook gebruik van te maken. In deze tijd hebben we alle mobiliteit nodig en is het goed om alles uit te proberen”, zegt RET directeur Maurice Unck. De deelfietsen en -scooters zijn te vinden op verschillende punten in de stad.

Met het zonnige weer is een scooter of fiets ideaal. “Voor de coronacrisis fietste ik nooit”, zegt deelfiets-gebruiker Shalina.“Nu gebruik ik elke dag een deelfiets.” Rotterdammers kunnen gebruiken maken van vervoersmiddelen van Felyx, Go Sharing, Check en Donkey Republic. De reizigers kunnen de beschikbaarheid van de fietsen en scooters controleren bij de aanbieders.

Bekijk hier ons item over deelvervoer dat wij eerder maakten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat