Rotterdam zet zich in voor aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië tijdens actiedag Giro 555

Slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië: dat is waar heel Nederland actie voor voert woensdag. Via Giro 555 kun je geld doneren en bijdragen aan de hulp die er gegeven wordt in het rampgebied. Ook Rotterdam zet zich woensdag in voor de slachtoffers.

Doneren kan hier.

De gemeente Rotterdam doneerde een euro per inwoner aan Giro 555, wat neerkomt op zo’n 640.000 euro. Woensdagavond draagt burgemeester Aboutaleb nog een extra steentje bij, door tussen 20.00 en 21.00 uur live bij het belpanel deel te nemen tijdens de tv-uitzending vanuit Hilversum.

RTV Rijnmond zet zich woensdag de hele dag, net als de 13 andere regionale omroepen, in voor Giro 555 en zijn van 06.00 t/m 19.00 uur live op de radio te volgen. “Het is niet te bevatten. Hier kunnen, mogen én willen we niet aan voorbij gaan”, vertelt Rijnmond-hoofdredacteur Ruud van Os (bron: Rijnmond).

Ook FunX is, samen met 3FM, de hele dag live te horen op de radio en via hun socials.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO FUNX (@funxfm)

Sinds de aardbeving zijn er tal van Rotterdammers die zich van hun mooiste kant laten zien. Overal worden kleren en andere benodigdheden verzameld om richting het getroffen gebied te vervoeren. Zo ook in de Mevlana Moskee, waar OPEN Rotterdam live verslag deed.