Rotterdam-Zuid krijgt nieuw kloppend hart

Het plan om het Hart van Zuid nieuw leven in te blazen is vanmiddag gepresenteerd door wethouder Schneider in Theater Zuidplein. Het doel van het plan is de leefbaarheid in het stukje Zuid tussen Theater Zuidplein en Ahoy Rotterdam te vergroten en om dit deel met elkaar te verbinden.
Door openbare ruimtes met elkaar te verbinden en ruimtes letterlijk open te maken, krijgen fietsers en voetgangers de ruimte weer terug. Ook komen er gezamenlijke ruimtes, zoals een theater en bibliotheek, zodat bezoekers meer tijd door kunnen brengen in recreatiegebieden. Het plan waar reizigerscomfort voorop staat, moet ook bezoekers een veiliger gevoel geven.

Wethouder Schneider zegt dat Rotterdammers de term ‘Kan niet’ niet kennen. Hier doelt hij op criticasters die zijn plan wel erg ambitieus vinden. Schneider: “Daar antwoorden wij op: Dat zullen we nog wel eens zien.” Ook zegt de wethouder van stedelijke ontwikkeling dat in veel grote steden mensen naar de randsteden trekken. Maar in Rotterdam is dit juist andersom. “We moeten geen slaapstad worden.”

Heijmans en Ballast Nedam worden partners in de gebiedsontwikkeling van het project Hart van Zuid in Rotterdam.