Rotterdam-Zuid speelt buiten

De zomer staat voor de deur en dat betekent buitenspelen! Voor kinderen is er de komende tijd genoeg te beleven op Rotterdam-Zuid. OPEN Rotterdam zet een aantal leuke middagen voor je op een rijtje.

Springen, spelletjes spelen en racen
Studenten van Hogeschool Rotterdam organiseren donderdag 3 juni een gratis activiteitenmiddag voor kinderen in Hillesluis. Op het Van Heaftenplein staat een springkussen en kunnen kinderen verven en stoepkrijten, spelletjes spelen en meedoen aan een wedstrijdje rennen. De spelletjesdag duurt van 12:00 uur tot 16:00 uur en het goede nieuws is dat een aanmelding niet nodig is. 

Sportief in IJsselmonde
Ook op Nationale Speeldag op 9 juni kunnen kinderen terecht in de wijken op Zuid! Zo kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar sporten op de ‘Krajicek Playground’ aan de Pascalweg 12 in Lombardijen. Kinderen worden uitgenodigd om van 13:30 tot 17:00 een potje handbal en hockey te spelen. De dag wordt georganiseerd door Talentz Skool en Lomba Kidz. Je moet je wel voor maandag 7 juni aanmelden. 

Elke woensdagmiddag organiseren Talentz Skool en Lomba Kidz ook een andere bezigheid voor kinderen uit de buurt. Tussen 13:00 en 15:30 kunnen basisschoolkinderen op de Krajicek Playground dansen, knutselen of sporten.

Plezier voor alle leeftijden in Feijenoord
Omdat een deel van de activiteiten nog steeds niet door kan gaan, organiseert Humanitas Bloemhof in de eerste week van juni elke dag een “plein middag”. Door de wijk heen kun je op verschillende plekken BMX fietsen, buiten spelen of sporten. Het hele programma vind je hier

BMX’en gebeurt in Bloemhof op plein voor het Huis van de Wijk Irene. Dat plein is vorig jaar omgetoverd tot een heus BMX park. 

Ook in Vreewijk kunnen kinderen tot en met 17 jaar de komende weken elke doordeweekse dag spelen op de pleinen tijdens het pleinprogramma. Hier staan onder andere dans, drama voetbals en free running op de planning.