Rotterdammer heeft eerste rolstoeltoegankelijke boksring in Europa ontwikkeld

Het is uniek in Europa: een boksring die toegankelijk is voor mensen die in een rolstoel zitten. Antoine Schutte ontwikkelde deze boksring voor zijn sportschool, No Limits Gym. Hij raakte geïnspireerd door zijn nichtje die een spierziekte heeft.

De boksring die Antoine heeft ontwikkeld heeft een speciale “ramp” zodat mensen in een rolstoel er gemakkelijk op kunnen. De trainingen die worden aangeboden zijn niet alleen voor mensen met en beperking, maar voor iedereen zoals Stiching No Limits zelf zegt: “Ze denkt in mogelijkheden en kansen, ongeacht lichamelijke en geestelijke gesteldheid, leeftijd, sekse, ras, geloofsovertuiging, gewicht en seksualiteit.” In de sportschool kunnen klanten niet alleen boksen. Er worden verschillende vechtsporten en vechtkunsten aangeboden: bokszaktrainingen, boksen, kickboksen, personal training en taichi.

De sportschool van Antoine staat niet in Rotterdam, maar in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zelf woont hij in Overschie. Hij was het liefst een sportschool in Rotterdam begonnen, maar dit kon hij niet financieren. Hij startte de sportschool op in Capelle aan den IJssel, maar dit was een anti-kraakpand die hij weer moest verlaten. Hij kon tegen gereduceerd tarief wel een pand huren in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Antoine heeft een zeer persoonlijke inspiratiebron. Zijn nichtje heeft een spierziekte en ze kan niet praten. Desondanks heeft ze een zeer sterke band met Antoine. Hij besloot om zijn liefde voor vechtsporten te combineren met het helpen van andere mensen. Zo ontstond het idee voor de sportschool.

Antoine heeft nog veel grotere dromen. Hij zou graag willen dat het rolstoelboksen een Paralympische sport wordt in samenwerking met De FOG, onderdeel NOC*NSF. Daarnaast wil hij graag dat het rolstoelboksen een grotere naamsbekendheid krijgt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat