Rotterdammer komt met oplossing voor lege telefoon

Je kent het wel. Veel onderweg, veel bellen, berichtjes sturen, op de hoogte blijven van het laatste nieuws, foto’s maken voor instagram en natuurlijk spelletjes spelen. Je gaat met een volle batterij uit huis, maar al snel is je mobieltje leeg. Dat kan voor paniek zorgen. Die paniek is vanaf nu verdwenen!

Tacco Marijnen wil een netwerk van powerbanks oprichten in Rotterdam. “Heel vaak is de batterij in mijn smartphone tegen een uur of vier al leeg. Op recente trips naar Azië en Londen zag ik de oplossing. Daar kun je overal powerbanks huren: in horecazaken, op stations, in automaten op straat. Toen dacht ik meteen: dit moeten we ook in Nederland hebben en om te beginnen in Rotterdam, de stad waar mensen de handen ineen slaan en dingen samen waarmaken.”

Verspreid door de stad, zijn er verschillende oplaadpunten waar iedereen een powerbank kan ophalen en terug kan brengen bij een locatie naar keuze. Onder andere Ayla, De Witte Aap en het Erasmus Universiteit Paviljoen zijn locaties die gaan meebouwen aan het netwerk.

De Batterybox-app is bijna klaar, net als Batterybox’ eigen software die veilig opladen garandeert. Marijnen verwacht de eerste twintig proefmodellen binnen twee weken uit te leveren. “Zo testen we het enthousiasme en kunnen wij kinderziektes eruit halen”, zegt Marijnen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat