Rotterdammer mist Bruggenloop in voorbereiding, maar traint door

De dertigste editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam ging gisteren niet door. De organisatie vond het niet verantwoord om 12.000 lopers van start te laten gaan door de weersomstandigheden en de gevolgen hiervan. Een van die hardlopers is de 28-jarige Rotterdammer Enrico de Wolf.

Zondag 10 december 2017; Enrico de Wolf keek al een tijd uit naar het evenement wat die dag in zijn agenda stond. “Vorig jaar vond ik de Bruggenloop heel erg leuk en wilde dat nog eens meemaken.” Het parcours van vijftien kilometer gaat over zes Rotterdamse bruggen. Voor de Rotterdammer was dit een mooi meetpunt: “Ik zag het als een soort test voor de halve marathon.”

Glad
De Wolf had zich ‘verheugd’ op het sportieve festijn. “Aan de ene kant vind ik het jammer dat het niet doorging. Aan de andere kant vind ik het goed dat de organisatie deze beslissing durft te maken, het was echt heel glad.”
De 28-jarige geeft aan niet bang te zijn voor het reizen of hardlopen in deze weersomstandigheden. “Reizen maakt mij niet uit en ik ben niet bang om te vallen ofzo. Als het gebeurt, dan gebeurt het.”

Uitlopen
‘Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.’ Onder dat motto had de Rotterdammer de vijftien kilometer uit kunnen lopen, maar niet in een persoonlijk record. Blessures gooide roet in het in trainingsschema. In het voorjaar kreeg de sporter ‘wel eens last’ van zijn rechterknie. In juni was dit verleden tijd, maar in september speelde zijn rug op, ook aan de rechterkant. “Nu heb ik daar geen last meer van. Rust heeft wonderen gedaan.”

Doel
De Rotterdamse Bruggenloop maakte voor De Wolf deel uit van zijn voorbereiding voor een groter doel. Begin maart loopt hij de halve marathon in Den Haag. Een maand later staat hij samen met een collega aan de start van de 38e editie van de NN marathon Rotterdam. Beide doen een halve marathon lopen. “De hele marathon lopen wordt nu een teamprestatie, voor mij is dat heel leuk en heel spannend.”
In 2019 hoopt de hardloper zijn droom uit te laten komen; de hele marathon uitlopen in zijn stad. “De allereerste keer dat ik dat ga doen, moet natuurlijk wel in mijn eigen Rotterdam zijn.” Het evenement noemt De Wolf ‘typisch Rotterdams’. “Dat komt door de sfeer, het is gezellig en iedereen staat voor iedereen klaar.” De 28-jarige kijkt daar nu al naar uit. Als hij over deze droom spreekt, dan zegt hij: “Heel tof, dat zou zo tof zijn.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat