Rotterdammer Sabrine zamelt geld in voor weeskinderen in Beiroet

De explosie in Beiroet heeft heel de wereld laten schrikken. Zo ook de Rotterdamse Sabrine Erry, die op social media overspoelt werd door video’s van de ramp. Twee dagen na de explosie kon ze de beelden niet vergeten, dus besloot ze actie te ondernemen!

De 20-jarige Creative Business student besloot geld in te zamelen voor Beiroet: “Ik plaatste snel een foto op Instagram en Snapchat dat ik geld wilde inzamelen”, legt ze uit. Waar ze het geld naar toe ging sturen, wist ze nog niet. Maar ook gauw werd dat duidelijk: “In eerste instantie wist ik niet voor wat en aan wie ik het geld zou geven, maar snel kwam ik erachter dat ik het aan weeskinderen wilde doneren. Islamic Relief is een organisatie die weeskinderen helpt in derde wereldlanden en nu een actie heeft lopen voor de weeskinderen in Libanon”.

Sabrine had niet alleen als doel om geld op te halen, maar ook om bewustwording te creëren. “Ik heb zelf geen link met Beiroet, maar het voelde voor mij alsof ik de aangewezen persoon was om mensen wakker te schudden.” En met succes, want Sabrine wist al 100 euro op te halen in 24 uur tijd: “En daar ben ik trots op, want alle kleine beetjes helpen!”.

Door middel van een betaalverzoek op haar Instagram-kanaal, kunnen mensen haar helpen geld in te zamelen. “Op mijn Instagram-verhaal deel ik hoe vaak mijn initiatief wordt gedeeld en waar het geld naar toe gaat.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat