Rotterdammers bekladden VVD-verkiezingsposters van Rutte die in de stad hangen

Rotterdammers bekladden VVD-verkiezingsposters van Rutte die in de stad hangen

Demissionair premier en VVD-voorman Mark Rutte heeft het bij in ieder geval een deel van de Rotterdammers verbruid. Op meerdere plekken in de stad worden VVD-verkiezingsposters met daarop de politicus beklad.

Op één poster is de tekst “Ik geef een nier voor geen Mark Rutte IV”, een verwijzing naar een mogelijk vierde kabinet met daarin Mark Rutte als minister-president, geplakt. Op andere posters zouden snorretjes zijn getekend, een verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog.

#klaarmetRutte
Rutte en De Jonge vertelden dinsdagavond tijdens de persconferentie dat er versoepelingen aan komen. Contactberoepen mogen vanaf 3 maart weer worden uitgeoefend, middelbare scholen gaan weer deels open en winkels mogen weer klanten ontvangen, maar alleen op afspraak.

De avondklok blijft in ieder geval tot 15 maart gelden. Uiteraard vindt Nederland daar wat van. Al een aantal dagen is de hashtag #klaarmetRutte trending op Twitter. Wij vragen onze volgers daarom op Twitter wat zij van de versoepelingen vinden die zijn aangekondigd.