Rotterdammers blij dat meeste coronamaatregelen verdwijnen: ‘Eindelijk, we mogen weer!’

Het land weer open! Dat was de boodschap van minister Kuipers van Volksgezondheid op de persconferentie van gisteren. De meeste coronamaatregelen verdwijnen, het thuiswerkadvies wordt gewijzigd en de beperking op visite wordt afgeschaft. Wij vragen Rotterdammers in het centrum of zij blij zijn met de versoepelingen.

“Eindelijk”, zegt een van de voorbijgangers. “Nu kan ik eindelijk weer uitgaan!” Een stel in de Witte de Withstraat zegt er vertrouwen in te hebben zo lang de overheid denkt dat het goed is. “Wij zijn geen experts. Een beetje vertrouwen in de regering mag wel.”

Sceptisch

“Ik hoop dat de volgende variant nog minder ernstig is”, zegt een student. “Als dat zo is, denk ik wel dat alles weer normaal wordt.” Een andere Rotterdammer is daar echter sceptisch over. “Vorig jaar dachten we dat ook toen we gevaccineerd werden.”

Vanaf vrijdag mag de horeca- en cultuursector haar deuren openen tot 1 uur ‘s nachts. Zo lang de QR-code gescand wordt, is een mondkapje niet meer verplicht op binnenlocaties. Vanaf 25 februari verdwijnt de coronapas grotendeels, en is een mondkapje alleen nog maar verplicht in het openbaar vervoer, op vliegvelden en in het vliegtuig.