Rotterdammers blij met populariteit van de stad

Rotterdam is hot en dat is ook online stadsmagazine Vers Beton niet ontgaan. Het magazine lanceert op 17 november het boek Help, we zijn populair. Het boek zal vol gaan staan met diverse kanttekeningen over de geliefde en moderne havenstad. Nieuwe trekpleister als De Rotterdam, Markthal en het nieuwe Centraal Station zijn erg geliefd onder de toeristen van zowel het binnen- als het buitenland, maar wat vindt de Rotterdammer daar eigenlijk van?

Volgens Vers Beton kent de populariteit van de stad ook een schaduwzijde. ,,Het is leuk dat Rotterdam populair is, maar met het gladstrijken van de binnenstad gaat ook iets van de identiteit verloren, vrezen nostalgische Rotterdammers. Zij vonden de rauwe stad ook leuk’.’’ Aldus Eeva Liukku, hoofdredacteur Vers Beton. ,,Ja de stad is hot, maar er nog steeds veel armoede en we moeten voorkomen dat onze stad door globalisering gaat lijken op andere stad’’.

Wij stelden voor dé trekpleister van Rotterdam, de Markthal, de Open vraag: Wat vind jij van de populariteit van Rotterdam?

———————————————-
OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb
Instagram – https://goo.gl/zgg19c
Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3
Snapchat – https://goo.gl/KpV89T
TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349
APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.