Rotterdammers gaan los tijdens eerste k-pop festival in de stad

Bij het Keilecafé konden k-pop fans helemaal los gaan. Een hele dag lang werd er alleen Koreaanse popmuziek gedraaid en kon er Koreaans bier worden gedronken. Onze stagiaire Zoë ging er samen met een vriendin naartoe om te zien hoe het festival was.

Steeds vaker komt k-pop naar voren in de mainstream media. De groten uit de industrie, BTS en Blackpink, verkopen elk concert uit tijdens hun wereldwijde stadium-tours. Hoewel de K-pop scène lange tijd alleen underground was, zijn er tegenwoordig meer en meer clubavonden toegewijd aan k-pop. De volgende stap is dan een festival.

‘Een vooroordeel over k-pop is dat het alleen voor kinderen en tieners zou zijn, maar k-pop is veel meer dan dat. Het is ook hiphop, jazz en alles ertussenin’, aldus Just Kist, organisator bij Strictly K-pop. Volgens hem wordt de k-pop scène sterk onderschat. ‘Het verbaast me soms hoe groot het eigenlijk is. K-pop-fans zijn vooral online actief en het is een enorme movement die de wereld aan het overnemen is.’

Er is geen twijfel mogelijk dat de fans er in ieder geval helemaal in opgaan. Meerdere fans waren gekleed als hun favoriete idool en iedereen kende de choreografie van hun favoriete nummers.

Bekijk hieronder wat Zoë en Anne ervan vonden!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter