Rotterdammers gaan steeds bewuster om met klimaat

In de eerste aflevering peilden wij hoe bewust de Rotterdammer is van de klimaatverandering. In aflevering 2 bespreken wij het gedrag van de Rotterdam: hoe zijn Rotterdammers bezig met het afremmen van de toenemende klimaatverandering?

Waar de één zich duidelijk bewust is van de klimaatverandering, is de ander het niet. Zo vertelt een jonge dame voor Zuidplein: “Als ik dingen doe, dan ga ik niet denken ‘wat ik doe kan gevolgen hebben voor het klimaat’”. Opvallend is dat er ook Rotterdammers tussen zitten die denken dat deze bewustwording nog gaat komen: “Ik denk dat het een groot ontwikkelproces is, dat nog moet gaan lopen”. Aan de andere kant maakt een 83-jarige Rotterdammer zich zeker zorgen om het klimaat, maar vindt dat de burgers moeten opdraaien voor de kosten. Hier kunnen de meeste mensen zich wel in vinden.  

Veel Rotterdammers schrokken van het feit dat er 1500 liter verbruikt wordt voor een klein stukje biefstuk. Toch zien zij het allemaal niet zitten om rundvlees helemaal op te geven. Een groot deel van de geïnterviewden eet al wel bewuster: “Mijn dochter heeft mij erop gewezen. Door haar eten wij regelmatig vegetarisch of vleesvervangers”. 

Klimaatakkoord
Gemeente Rotterdam wil in samenwerking met Rotterdamse bedrijven en partners een een Rotterdams klimaatakkoord te sluiten. In een reeks straatinterviews en online polls brengen we in kaart hoe Rotterdammers kijken naar het project. 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Deel jouw ervaringen en oplossingen via Instagram!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter