Rotterdammers kijken samen naar de eerste WK-wedstrijd van Marokko

Het WK in Qatar wordt door voetbalfans anders beleefd dan andere wereldtoernooien. Vanwege de schrijnende arbeidsomstandigheden waarbij arbeidsmigranten om het leven kwamen tijdens de bouw van de stadions. En deels vanwege de hitte, waardoor het WK nu in de winter is, en niet in de zomer. Toch kijken Rotterdammers met Marokkaanse roots vandaag in een wijkcentrum in Delfshaven, de eerste wedstrijd van Marokko samen.

“Hier kijken is leuk met de mensen hier. Iedereen komt uit de buurt en dat is gezellig”, zegt een van de aanwezige mannen. Er zijn rond de dertig mensen samengekomen in het gebouw aan de Rösener Manzstraat waar ook de bibliotheek is gevestigd. “Ik loop hier stage bij de powerklassen van Wmo radar. We proberen een koppeling te vinden met het WK om in de klas te gebruiken. Ik heb mijn stagebegeleider niet hoeven omkopen om te kijken. Het is gewoon leuk”, grapt een dame met Marokkaanse roots over het feit dat ze eigenlijk ook tegelijkertijd aan het werk is.

Of Marokko een kans maakt dit WK? “Dat hoop ik”, zegt een van de mannen. “En ik hoop ook dat Nederland het goed gaat doen. Ik woon hier in de buurt dus kom nog wel vaker kijken denk ik”, besluit hij.