Rotterdammers krijgen met boete te maken als zij geen mondkapjes opdoen

Rotterdammers die sinds maandag geen mondkapjes dragen in gebieden in de stad waar het verplicht is, riskeren een boete van 95 euro. Er heerst nog veel verwarring rondom de plekken waar je verplicht een mondkapje moet dragen. In de OPEN Vraag vragen wij of de Rotterdammers dit weten.

“Als er geen straf is, houden mensen zicht niet aan de regels”, zegt een voorbijganger in het centrum van Rotterdam die het daarom wel snapt dat er nu boetes worden uitgedeeld.

“Ik vind de beboeting wel erg hoog, een beetje overdreven eerlijk gezegd”, zegt een andere voorbijganger. Zij draagt zelf wel een masker. “Ik doe dit omdat ik hier ben,dus ik pas mij aan. Maar zoveel geld vind ik wel heel veel, een boete van 40 euro had ook al volstaan.’’

Wie een boete wil voorkomen draagt in het centrum van de stad, bij winkelcentra Zuidplein en Alexandrium en drukke markten een mondkapje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat