Rotterdammers krijgen unieke kans om binnen te kijken bij Heilige Huizen

Het is de week van de Heilige huisjes! Vrijdagmiddag was er in Citykerk Het Steiger in het Centrum een kick-off van de week. De week biedt Rotterdammers de kans om binnen te kijken bij Heilige huizen in Rotterdam, ter ere van Rotterdam Architectuur Maand 2022.

Of het nu een kerk is, een synagoge of moskee in een verbouwde school: alles in Rotterdam heeft een uniek verhaal. En de Rotterdamse inwoners krijgen deze maand de kans om meer te leren over deze mooie plekken en hun verhalen.

Tientallen gebedshuizen openen tot en met zaterdag 4 juni hun deuren. In sommige gebedshuizen worden ook culturele activiteiten gehouden. Zo is er in de Paulukskerk op vrijdag 3 juni een open podium te vinden met het thema ‘Safe Space’ en in de Hillegonda-kerk een storytelling-jazz door Nikobo Nordic Jazz Trio op donderdag 2 juni. Naast de Paulukskerk en de Hillegonda-kerk toen er nog tientallen andere gebedshuizen in Rotterdam mee. Elke plek heeft in Rotterdam een eigen verhaal en zegt iets over de stad en de inwoners.

Op heiligehuisjesrotterdam.nl zijn alle deelnemende locaties, partners en activiteiten te vinden.

De kick-off vond vrijdagmiddag plaats in Citykerk Het Steiger. Tijdens de kick-off werden er spoken word-optredens gehouden en verrichtte wethouder Said Kasmi officieel de aftrap.

Beeld: David Rozing

Heilige Huisjes
Rotterdam heeft aardig wat gebedshuizen. 160 om precies te zijn. In de serie Heilige Huisjes kijkt OPEN Rotterdam naar hoe gebedshuizen in Rotterdam in de traditionele zin nog gebruikt worden, hoe ze een gedeelde functie krijgen en hoe verlaten gebedshuizen een heel nieuwe invulling krijgen. Ook kijken we naar wat deze gebouwen voor de Rotterdammers betekenen. Maandag vanaf 18.30 uur is Heilige Huisjes te zien bij OPEN Rotterdam TV.