Rotterdammers laten eenzame ouderen niet in de kou staan

“Juist tijdens de feestdagen voelen eenzame ouderen zich vergeten,” staat er op de website van het Nationaal Ouderenfonds. De organisatie werkt samen met Post NL om een kerstkaartenactie tot een succes te maken. Ook verschillende Rotterdammers helpen mee om Kerst wat leuker te maken voor deze groep.

RTV Rijnmond draagt hier ook haar steentje aan bij. Zo meldt een trouwe luisteraar van Radio Rijnmond dat hij de actie zo goed vindt, dat hij 200 kaarten gedoneerd heeft. Sidekick van [email protected] en OPEN Rotterdam oud-collega Laurence van Ham heeft boodschappen van andere luisteraars op de meer dan honderd kaarten geschreven. “Het raakte mij heel erg dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om mooie berichten op te stellen. Sommige waren persoonlijk, andere algemeen, maar allemaal uit het hart.”

Een van de scholen in Rotterdam die ook meedoet, is het Montfortcollege. Drie klassen van de middelbare school op Zuid hebben vandaag ongeveer 75 kerstkaarten de deur uit gedaan.

Rotterdammers sturen niet alleen kerstkaarten, zo doet een Rotterdamse vrouw een oproep op Facebook om een bezoekje te brengen aan eenzame ouderen. Het gaat om gezelschap hebben gedurende eerste- en tweede kerstdag in de vorm van ‘gezellig babbelen’, ‘bakkie doen’ of ‘wat eten’. Nog geen dag na haar post is haar bericht voorzien met meer dan 600 vind ik leuks in de vorm van duimpjes, hartjes en het grappige gezichtje.
De reacties onder het bericht zijn hartverwarmend te noemen. Zo wordt er gesproken over ‘respect’, ‘mooi gebaar’ en ‘lief’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat