Rotterdammers lopen 40 kilometer tijdens De Nacht van de Vluchteling

Honderden mensen liepen afgelopen zaterdagnacht vanaf de Maassilo naar de Grote Markt in Den Haag. Vriendinnen Amna Zulum en Aldijana Satrovic Zimic zijn 25 jaar geleden gevlucht uit Bosnië Herzegovina en ze lopen dit jaar mee om geld in te zamelen. In totaal haalde deze landelijke actie 1,5 miljoen euro op.

Amna en Aldijana zijn goede vriendinnen en ze runnen samen Lekker op Zuid in Afrikaanderwijk. Dit is een espressobar, lunchroom en winkel met Balkan producten. Twee jaar geleden namen ze de zaak over zonder ervaring: “We hoorden dat deze winkel te koop stond. Toen dachten we gewoon, we gaan het gewoon doen.” De zaak is ondertussen een groot succes. “Het is voor mij veel meer dan een winkel. Het is een plek waar iedereen samenkomt”, vertelt één van de klanten.

Om 22.00 uur verzamelden Amna en Aldijana met een groep vrienden en familie voor Lekker op Zuid en vertrokken gezamenlijk vanaf het Afrikaanderplein naar de Maassilo. Na een optreden van zangeres Hadewych Minis was het tijd voor de warming-up onder begeleiding van een fitness coach, zodat de groep de nacht opgewarmd begint. Burgemeester Aboutaleb gaf het startschot voor de avond. Op de ritme van de muziek van een brassband kon de nacht beginnen. Heel veel later kwamen ze moe maar voldaan aan in Den Haag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat