Rotterdammers met beperking feesten bij Special Social Club ‘Iedereen is hier gelijk’

De Special Social Club organiseert feesten voor mensen met een beperking. Er wordt gezorgd voor rolstoeltoegankelijke locaties, prikkelarme ruimtes en een laagdrempelige sfeer. “Ik ben vaste bezoeker bij deze feesten, er is zo’n leuke sfeer”, aldus een gast.

“We zien vaak dat feesten óf ontoegankelijk zijn, óf het is heel kinderachtig”, vertelt operationeel manager Annabelle Koeleman, “wij zitten hier precies tussenin”. Vrijwilliger Lora Oudenaller vult haar aan “Iedereen is welkom, zolang de gasten maar zelfstandig naar huis kunnen.” Dit is de tweede Rotterdamse editie van De Special Social Club die wordt gehouden in Worm, de club aan de Boomgaardstraat. De eerste editie in oktober trok ongeveer tien mensen aan, maar vanavond is het verbazend druk. “We zijn echt positief verrast!”

“Ik ga altijd naar De Special Social Club”, vertelt feestganger Victor Beffers. Zelf heeft hij een psychische beperking. “Bij andere uitgaansgelegenheden heb je altijd het risico dat je je onveilig voelt, of dat je niet welkom bent. Hier is daar geen sprake van, er wordt altijd met je meegedacht.”

“De vorige keer ben ik alleen geweest, en deze keer heb ik mijn vriendin meegenomen”, zegt een enthousiaste bezoeker. Het evenement valt goed in de smaak. “Ik vind het heel leuk en gezellig! Ik hoop dat er de volgende keer bekende artiesten komen”, vertelt de bezoeker.